040 243 9720 info@bakers.nl
Adres: Bakers Zitten & Wonen
Kruisstraat 181
5612 CH Eindhoven
Routebeschrijving

Belangrijke factoren bij aanschaf van een fauteuil

Een prachtige aanwinst in de woonkamer, heerlijk zitten voor de open haard en iedereen die binnekomt ziet als eerste de fauteuil. Echter is het zitcomfort en houding in de stoel van veel groter belang. De kwaliteit van de stoel kan voor veel ontspanning zorgen en vele rug en nek klachten verminderen. Mensen zitten steeds langer stil voor de TV of maken gebruik van andere media waardoor het juiste zitmeubilair steeds belangrijker wordt. 

Wij helpen u graag met het maken van uw keuze en nodigen u uit om langs te komen in onze showroom waar u de verschillende opties kunt testen. 

Bekijk de showroom

Waar moet u op letten bij aanschaf van een fauteuil?

Het design van een fauteuil is de eerste stap, past deze bij uw interieur en valt het binnen uw smaak dan kunt u verder kijken. Het is belangrijk dat de stoel goed bij u past maar de kwaliteit en zitcomfort zijn het belangrijkst. Let hierom op de volgende factoren:

1. Wat is de functie van de fauteuils?

Wat wilt u met de fauteuil kunnen doen? Bent u van plan om de fauteuil te gebruiken als eetkamerstoel dan is het minder belangrijk dat de fauteuil uitklapbaar is of beschikt over elektrische besturingselementen. Beslis eerst waarom u de fauteuil wilt aanschaffen en kijk dan naar de verschillende mogelijkheden. Bent u voornamelijk geïnteresseerd in de comfortabele zithouding en het prachtige design? Bekijk dan de relaxfauteuils.

2. Heeft u bepaalde klachten? 

Wanneer u last heeft van de rug of nek kan een fauteuil de ideale uitkomst bieden dankzij de ergonomische houding. Bij nekklachten is een fauteuil met hoge rug een ideale uitkomst omdat deze ondersteuning biedt aan uw nek en volledige rug. 

Ook kunt u kiezen voor een sta-op stoel, deze worden vaak gebruikt bij mensen die moeite hebben met opstaan. De sta-op stoelen komen lichtelijk omhoog zodat u minder kracht hoeft te zetten bij het opstaan.

3. Zit de fauteuil lekker?

Voordat u over gaat tot de aankoop van een fauteuil adviseren wij altijd de stoel te testen. Wilt u zeker zijn van uw aankoop? Kom langs om de fauteuils te testen. Hoewel een fauteuil van hoge kwaliteit vaak goed zit is ieder persoon anders en kan de houding van de stoel net niet geschikt zijn.

Wij krijgen vaak de vraag "welke fauteuil zit lekker?" Hier is maar één antwoord op: De fauteuils zijn van hoge kwaliteit maar voor de één zit het lekkerder dan voor de ander. Probeer van te voren altijd de fauteuil te testen zodat u geen twijfel heeft en echt kunt genieten van uw aankoop.

Bekijk de collectie fauteuils

Kom langs om de stoelen te testen

Wij heten u van harte welkom in onze woonwinkel in Eindhoven. Bakers Zitten & Wonen staat bekend om kwalitatieve meubelen en persoonlijke aandacht. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen om te zetten tot realiteit. Al ons personeel is ervaren e bekend met de diverse voordelen van ons aanbod en staan u graag te woord.

Bezoek ons op locatie