040 243 9720 info@bakers.nl
Adres: Bakers Zitten & Wonen
Kruisstraat 181
5612 CH Eindhoven
Routebeschrijving
Menu

De geschiedenis van Bakers

Een honderdjarig jubileum: het komt niet heel vaak voor. Dat mag gerust gevierd worden. Honderd jaar. Dat zijn precies 36.500 dagen wooncomfort aan de Eindhovense Kruisstraat. Nou ja, niet precies.

De winkel is opgericht in 1918. Moeke Bakers, de over-grootoma van de huidige eigenaar Max Bakers, is in het huidige pand begonnen met de verkoop van textiel. Opa Bakers is er op 14-jarige leeftijd bijgekomen en heeft later de meubellijn geïntroduceerd. Als Bakers wilden we toen de complete wooninrichting bieden: van stoffering tot bedden en van eetkamertafels tot vloerkleden. We verhuisden met de zaak eind jaren ’60 tijdelijk naar de Markt maar kwamen in 1983 terug op de het oude en tevens huidige adres: Kruisstraat 181 in Woensel.

Max Bakers, de huidige eigenaar, is de vierde generatie en draait sinds 1992 mee. De service en de persoonlijke benadering van de winkel is het allerbelangrijkst. De naam is inmiddels wel veranderd. In 1918 heette de zaak BaVo – bij vele ouderen een begrip in Eindhoven. Het stond voor Bakers – Verhoeven. In 1983 werd de naam gewijzigd in Bakers Zitmeubelen. Nu in 2018 met ingang van het 100-jarig bestaan heeft Max de naam veranderd in Bakers Zitten & Wonen. Behalve de naam is ook de huisstijl en collectie vernieuwd en op die manier ook weer klaar voor de volgende generatie.

Laagdrempelig

We zitten bewust niet op een meubelplein. Je kunt bij ons makkelijk parkeren aan de achterzijde en we willen laagdrempelig zijn voor onze klanten. Onder het genot van een kop koffie en een stuk taart kun je tijd nemen voor de juiste keuzes. Onze ervaren adviseurs kijken rustig met je mee. Je moet altijd met een goed gevoel naar huis gaan. Dat is het belangrijkste. Al honderd jaar lang!